Tuesday, August 30, 2016

SELAMAT HARI MERDEKA

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakyat Malaysia !
Sedar tak sedar, lagi beberapa hari kita akan menyambut Hari Kemerdekaan negara kita


Yang ke berapaaaa?? Yang ke - 59 
Tema kemerdekaan kita pada 2016 ini masih lagi #SEHATISEJIWA
Tahu tak apa maksud disebalik tema tu?
Ia lebih menyuluh kepada roh kesepaduan, kesefahaman, kekitaan dan kemanusiaan seluruh rakyat di negara ini selain melambangkan semangat kesepaduan yang dimiliki oleh semua rakyat Malaysia yang dikasihi :)


Alhamdulillahhh
Sampai ke tahun ini, kita masih hidup dalam suasana yang tenang, aman dan tenteram.

--------------------------------------------------------------------------------

Mari kita throwback sikit
Wajah-wajah Perdana Menteri Malaysia ^_^



Perdana Menteri Pertama
Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Shah



Perdana Menteri Kedua
Tun Abdul Razak Bin Dato' Hussein



Perdana Menteri Ketiga
Tun Hussein Bin Dato' Onn



Perdana Menteri Keempat
Tun Doktor Mahathir Bin Mohamad



Perdana Menteri Kelima
Tun Abdullah Bin Haji Ahmad Badawi



Perdana Menteri Keenam (Sekarang)
YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak

--------------------------------------------------------------------------------

Haaaa, kepada semua rakyat Malaysia
Kita semua hidup dinegara ini ibarat sebuah keluarga yang erat dan saling menyayangi
Hargai pemimpin dan sesama kita supaya dapat dijadikan inspirasi
anak muda zaman akan datang.

AYUH, SEMARAKKAN SEMANGAT PERPADUAN
MERDEKAAAA!! MERDEKAAAA!! MERDEKAAAA!!

----------------------------------------------------+++++++++++++------------------------------------------------
Viva II Axia II Myvi II Saga FLX II Alza II Exora II Vios II Estima II Vellfire

#klezcar #klezcarseremban3#keretasewa #keretasewaseremban#carrentalseremban #carrental#keretasewaseremban3 #carrentals#seremban #seremban2 #seremban3#uitmseremban #uitmseremban3

Kereta Sewa Seremban - Klezcar Seremban 3
019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)
www.KeretaSewaSeremban.com




Monday, August 22, 2016

PART I - DIY Sejukkan semula Aircond Kereta sendiri

Haiii.. Selamat pagii semuaa.. 
Hari ini abang nak share cara-cara sejukkan balik aircond kereta kitaa..
Haaa?? Boleh ke?? Tak susah ke bangg?? Baik hantar kedai jeee.. Malaslahh..
Jangan macam tuu,, kita cuba dulu,, baru kita tau hasil dia..
Kot masalah kecik yang boleh buat sendiri, baik buat sendiri kan?? Jimat duitt ^_^

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pertama sekali, kita kena tahu, dekat mana aircond filter tersorok hehehe.


Buka drawer dashboard tersebut dan keluarkannya.. Pelan2 jangan terlalu kuat tau ^_^
_________________________________________________________________________________

 Kemudian, buka cover seperti gambar dibawah 


_________________________________________________________________________

Dan keluarkan aircond filter


Haaaaaa... yang kiri tu yang kotor lahh.. So kita tukarkan yang baharuuu,
Seperti yang disebelah kanannyaa.
_________________________________________________________________________________

Selepas kita masukkan aircond filter yang baharu tersebut,
Tutup semula dengan cover tadi
Dan 
Pasang semula drawer dashboard, kang melopong apoooo ghoman eh nanti, hehehehe :P
Haaaa,, senangkan?? Dah cakap dahhh HAHAHA
_________________________________________________________________________________

P/S: nantikan PART II tauuu 


Thursday, May 26, 2016

Pra-Tempahan Raya 2016 bersama Klezcar Seremban 3



Terma & Syarat:
- Like FB page "Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3".
- Share post ini di wall fb anda beserta ‪#‎klezcarseremban3‬
- Tempahan & bayaran penuh sebelum/pada 1 Ramadhan (6 Jun 2016) sahaja.
- Minimum sewaan 7 hari (anda dapat 10 hari).
- Sah di Klezcar cawangan Seremban 3 sahaja.

#‎klezcarseremban3
‪#‎keretasewaseremban

Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3
019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)

Monday, May 9, 2016

Medan Seni Ujang di Seremban


UJANG adalah satu nama yang tidak asing lagi di dalam industri majalah komik tanah air. Namun pada tanggal 6 Ogos 2015 kita telah dikejutkan dengan pengesahan berita mengenai pembubaran majalah tersebut oleh pihak MOY Publications Sdn Bhd. Maka berakhirlah perjalanan majalah komik tersohor tanah air itu yang suatu ketika dahulu menjadi kegilaan di setiap peringkat usia. Tiada lagi edisi-edisi khas seperti Bumper Raya dan sebagainya.



Namun begitu, pihak berkuasa tempatan Seremban dengan kerjasama pelukis/karya asal UJANG dengan nama penanya Ujang atau nama sebenarnya Ibrahim Anon (50), telah berjaya menjadikan satu sudut di Hentian Bas Terminal 1 Seremban sebagai salah satu tempat tarikan pelancongan di Seremban. Medan Seni Ujang dipilih sebagai nama pilihan untuk sudut seni tersebut sekaligus berjaya mengimbau kenangan dan nostalgia majalah Ujang. “Mural ini menonjolkan imej kekeluargaan, cara hidup di kampung terutama budaya di negeri ini yang sinonim dengan pengamalan Adat Perpatih. Ia memaparkan watak kartun popular seperti Atuk, Aca dan watak Ujang yang cukup sinonim dan dekat dengan diri saya” ujar Ibrahim Anon.

Mural sepanjang 12 meter tersebut berjaya disiapkan dengan bantuan 5 lagi rakan kartunis dan siap dalam tempoh 6 hari. Bagi yang ingin melihat secara dekat dan bergambar kenangan boleh pergi terus ke Terminal 1 Seremban. Tiada bayaran dikenakan.

‪#‎klezcarseremban3‬
‪#‎keretasewaseremban‬

019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)

Friday, May 6, 2016

Lorong Seni di Seremban


Pernahkah anda mengunjungi Pulau Pinang. Salah satu bandar di negara kita yang mendapat pengikhtirafan tapak warisan dunia UNESCO. Seluruh dinding bangunan bandar Georgetown dipenuhi dengan hiasan seni. Seremban juga tidak ketinggalan untuk mengikut jejak langkah yang dilakukan oleh pihak berkuasa tempatan Georgetown.

Tempat ini dipanggil Lorong Seni. Lokasinya terletak sepanjang Jalan Dato Lee Fong Yee, Jalan Tunku Hassan sehingga Jalan Dato’ Bandar Tunggal (belakang bank HSBC). Berkonsepkan ciri ciri budaya masyarakat penduduk berbilang kaum di daerah Seremban dan juga Negeri Sembilan, pelukis yang bertanggungjawab menghias Lorong Seni ini adalah terdiri dari pelukis tempatan yang tidak ternama. Banyak lagi tempat-tempat menarik yang akan dikongsikan di dalam blog ini. Dekat aje!


Mahu berjalan-jalan tetapi tiada kenderaan? Perlu kereta sewa untuk meronda bandar Seremban? Hubungi kami segera untuk tempahan.

‪#‎klezcarseremban3‬
‪#‎keretasewaseremban‬

Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3
019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)
www.KeretaSewaSeremban.com

Tuesday, May 3, 2016

Tempat wajib dikunjungi berhampiran Seremban - Jeram Toi Kuala Kelawang


Sekiranya anda di Seremban dan ingin berkelah ke kawasan air terjun, salah satu destinasi air terjun yang boleh dikunjungi ialah di Jeram Toi. Terletak di antara Seremban dan Kuala Kelawang, sekitar 40 minit memandu dari bandar Seremban. Diterokai pertama kali oleh British pada 1895 dan sejak dari itu tempat ini menjadi pilihan bagi warga tempatan untuk berkelah. Di bahagian bawah jeram ini tersedia kemudahan seperti bilik persalinan, kemudahan BBQ dan juga kolam buatan untuk kanak-kanak. 

Terdapat air terjun dan jeram yang lebih cantik di bahagian atas, namun berhati-hati kerana jalan menuju ke kemuncak agak curam dan tidak serata. malah anda mungkin kena memanjat malalui batu besar yang tajam sebelum sampai ke atas.



Mahu beriadah tetapi tiada kenderaan? Perlu kereta sewa? Hubungi kami untuk tempahan.

‪#‎klezcarseremban3‬
‪#‎keretasewaseremban‬

019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)
www.KeretaSewaSeremban.com

Thursday, April 28, 2016

Diskaun sehingga RM300



PROMOSI!! PROMOSI!! PROMOSI!!

1. Nikmati DISKAUN sehingga RM300!!
2. Call segera 1300-88-4040 untuk tempahan.
3. Hanya sah ditebus di cawangan Klezcar Seremban 3
Dapatkan segera selagi stok masih ada.

‪#‎klezcarseremban3‬
‪#‎keretasewaseremban‬

Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3
019-784 6363 (8pg-11mlm)
1300-88-4040 (24jam)
www.KeretaSewaSeremban.com

Thursday, April 14, 2016

Sewa Alza di Kereta Sewa Seremban

Alza 019-7846363
Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3 menawarkan Perodua Alza untuk disewa. Kami memiliki 2 model Alza pilihan iaitu standard dan special edition. Berkapasiti 1500 cc dan dipacukan dengan gear automatik pasti memberikan keselesaan pemanduan anda terutama bagi mereka yang tidak arif dengan pemanduan secara manual. Bagi model special edition, terdapat kelebihan seperti pemacu USB dan kemasan luaran serta dalaman yang lebih elegan dan selesa.

Dokumen yang diperlukan adalah seperti berikut:

  • Kad pengenalan
  • Lesen (Lesen L dan P tidak diterima)
  • Bil api/air/astro
  • maklumat tempat kerja
  • Maklumat rujukan (isteri atau suami atau keluarga terdekat)

Monday, April 11, 2016

Sewa Perodua Myvi di Kereta Sewa Seremban

sewa myvi di kereta sewa seremban
Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3 kini menawarkan Perodua Myvi model terbaharu untuk disewakan. Terdapat 3 pilihan warna iaitu putih, ungu dan merah. Berkapasiti 1300cc dan dipacukan dengan gear automatik pasti memberikan keselesaan yang memuaskan ketika memandu kereta ini. Spesifikasi adalah seperti berikut:
- Model 2015 dan 2016
- 1300 cc
- Jenis G dan X
- 3 warna pilihan: Putih, Ungu dan Merah
- Automatik
- Servis tepat pada masanya

Dokumen yang diperlukan adalah seperti berikut:
- Kad pengenalan
- Lesen (Lesen L dan P tidak diterima)
- Bil api /air /astro
- Maklumat rujukan

Untuk lebih diskaun layari laman web Klezcar atau hubungi talian hotline 1300-88-4040 segera.

Friday, April 8, 2016

We are KLEZCAR | Malaysia BUDGET Car Rental

Kereta Sewa Seremban 1300884040

Klezcar is a fastest growing brand car rental service in Kuala Lumpur (KL), Malaysiaconsist of 88 branches in 13 respective state in Malaysia like Selangor, Melaka, Kuala Terengganu, Kedah, Perlis, Pahang, Perak, Negeri Sembilan, Kelantan, Johor, Penang, Sabah and Sarawak.
Klezcar servicing 1000++ various fleet of cars, ranging from cheapest car rental to luxury budget car rental and big bike rental such motor Harley Davidson  for daily and monthly rental basis.
We can be reach out by calling our hotline number at 1 300 88 4040. We provide car rental services with variety of car hire fleets from compact car, sedan, mpv and pickup cars. We aim to serve you better as our tagline "Why Dreaming?Rent It".

Kereta Sewa Seremban 0197846363


For inquiries and reservation, just put your reservation here or you may directly call our at Hotline Number at 1-300-88-4040 or Seremban 3 Branch direct number at 019-784 6363

Tuesday, April 5, 2016

Sewa Toyota Vellfire di Kereta Sewa Seremban

Vellfire untuk disewa di seremban 019-7846363
Kereta Sewa Seremban Klezcar Seremban 3 kini menawarkan MPV mewah Toyota Vellfire untuk di sewa. Ia boleh di sewa samada secara harian, mingguan atau bulanan. Spesifikasi adalah seperti berikut:
  • Model 2010 (didaftarkan pada 2015)
  • 2400 cc
  • Warna Putih Mutiara
  • 7 tempat duduk, Alcantara
  • Kemasan dalaman warna gelap
  • Tayar baru 2016
  • Service tepat pada masanya

Dokumen yang diperlukan adalah seperti berikut:
  • Kad pengenalan
  • Lesen (Lesen L dan P tidak diterima)
  • Bil api /air /astro
  • Maklumat tempat kerja
  • Maklumat rujukan (isteri atau keluarga terdekat)

Sunday, March 13, 2016

4 Resort Menarik Di Seremban

Cuti Sekolah telah tiba! Mana agaknya ya warga Seremban semua pergi bercuti sepanjang cuti sekolah selama seminggu ni? Seminggu tu, lama tau. Kalau nak bercuti sekitar Seremban berikut adalah lokasi yang dirasakan menarik untuk dikunjungi. Bukan sahaja menarik tetapi EXOTIC! Jangan ingat Seremban tiada apa-apa tau! Semoga bermanfaat. Credit to The Vocket.

1. The Dusun, Mantin, Negeri Sembilan

The Dusun Mantin - Kereta Sewa Seremban

The Dusun menawarkan udara segar, pemandangan hutan yang hijau, langit yang biru dan kicauan burung, cengkerik dan katak. Ia bermula sebagai rumah percutian keluarga Helen dan David dan 5 orang anaknya, dan apabila mereka menyedari rakan-rakan mereka juga menyukai tempat itu, mereka mula membangunkan tempat itu secara perlahan-lahan. Bermula dengan satu rumah (Tembusu House), kini mereka menawarkan 4 lagi rumah percutian untuk disewa iaitu Berembun House, Perling House, Emas House dan Sora House.

The Dusun Mantin - Kereta Sewa Seremban

The Dusun Mantin - Kereta Sewa Seremban

Web: The Dusun

2. Awanmulan, Jalan Jelebu, Negeri Sembilan

Awanmulan adalah tempat persembunyian sempurna buat mereka yang sukakan suasana sunyi, diselang seli dengan bunyi alam semulajadi. Awanmulan terdiri daripada 7 buah rumah iaitu Teratak Bonda, Kesidang, Sunrise, Sasterawan, Evensong, Durian Runtuh dan Rahsiah.

Awanmulan Jelebu - Kereta Sewa Seremban

Awanmulan Jelebu - Kereta Sewa Seremban

Web: Awanmulan

3. The Shorea, Jalan Jelebu, Negeri Sembilan

Nama Shorea diambil bersempena dengan nama genus 196 spesis pokok hutan seperti Balau, Cengal, Meranti dan Keruing. Resort ini menggunakan kayu balak bergen Shorea dan kayu-kayu kitar semula yang sebagai bahan binaan utama. The Shorea adalah gugusan 4 buah rumah yang terdiri daripada Villa Shorea, Villa Halia, Villa Bougainvillea dan Villa Kemboja. The Shorea dibina menghadap Hutan Simpan Berembun seluas 4000 ekar dengan ketinggian sebanyak 3900 kaki.

The Shorea Jelebu - Kereta Sewa Seremban

The Shorea Jelebu - Kereta Sewa Seremban

Web: The Shore

4. Cabinz Ecottage, Jalan Jelebu, Negeri Sembilan

Cabinz Ecottage adalah sekumpulan kabin dengan gaya rustik. Unsur binaan seperti batu-bata dan kayu yang terdedah hanya mengingatkan kita kepada alam Cowboy! Terdapat 4 jenis bilik iaitu Diamond, Jade, Sapphire dan Ruby, dengan keluasan minima sebanyak 550 kaki persegi.

Cabinz Ecottage - Kereta Sewa Seremban

Cabinz Ecottage - Kereta Sewa Seremban

Web: Cabinze Cottage

Friday, March 11, 2016

Kereta Sewa Seremban KLEZCAR Seremban 3

kereta sewa seremban 019-7846363
Kereta Sewa Seremban KLEZCAR Seremban 3 merupakan salah satu cawangan syarikat kereta sewa terbesar di Malaysia, KLEZCAR. Lokasi kami di Pusat Komersial Universiti Seremban 3 hanya sekitar 3km sahaja jauhnya dari pusat bandar Seremban. UiTM Seremban, UNICITY, Fareed Bistro dan Dibo Dobi adalah landmark berhampiran pejabat kami. Kami boleh dihubungi melalui talian bebas tol 24 jam 1300-88-4040 atau talian terus 019-784 6363 dari 8 pagi hingga 11 malm setiap hari.

Kereta Sewa Seremban KLEZCAR Seremban 3 is one of the KLEZCAR branch, the biggest car rental in Malaysia. We are located in Pusat Komersial Universiti Seremban 3, around 3km away from Seremban town. It is nearby to Uitm Seremban, UNICITY, Fareed Bistro and Dibo Dobi. We can be reach out by calling our 24 hours hotline number at 1300-88-4040 or branch direct line 019-784 6363 from 8am until 11pm everyday.